Rookmelders redden levens!

Rookmelders redden levens!
In een huis waar werkende rookmelders hangen, heeft u 100% meer kans om een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen u razendsnel bij brand, ook wanneer u slaapt. Tijdens uw slaap kunt u namelijk nog wel horen, maar is uw reukvermogen uitgeschakeld. Bovendien komt er bij vuur koolmonoxide vrij waardoor u dieper slaapt. Een klein beetje rook – dat u dus niet zult ruiken – is voor een rookmelder al voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan.

Een klein beginnend brandje kan binnen 5 minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. De rook is heet, zorgt dat u niets meer ziet (en dus ook snel de weg kwijt bent) en is verstikkend. Met rookmelders heeft u meestal nog voldoende tijd om uzelf en uw gezin in veiligheid te brengen!

Hoe te gebruiken
Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Meestal is dat een overloop, hal of gang, maar het kan ook een andere kamer zijn. Aan het plafond van het trapgat is ook een goede plaats. Het beste is om alle ruimten waar u doorheen moet als u uw huis bij brand ontvlucht te voorzien van rookmelders. Meestal is dit dus de hal of gang op elke verdieping.
Zomer- of wintertijd voorbij, tijd voor een nieuwe batterij!

Stof uw rookmelder regelmatig af of gebruik de stofzuiger om de rookmelder schoon te houden. U kunt de melder wanneer nodig ook met een iets vochtige doek afnemen. Plaats rookmelders nooit in keuken en badkamer, boven verwarming en in nabijheid van luchtventilatie. De melder is te testen met een testknop. Wordt die ingedrukt, dan klinkt een signaal. Dat is de enige manier om te testen of het apparaat het nog goed doet. Testen met behulp van een kaars of een sigaret is gevaarlijk. Het apparaat kan dan beschadigen.

Rookmelders Rookmelder waarschuwen u razendsnel bij brand
2017-03-22T08:13:08+00:0022 maart 2017|